Example thumb
0

Składniki

75 Opakowań
ingridient
Syrop z dzikiej róży Łowicz
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
200 Mililitrów
mleko
4 Łyżeczki
ŻELATYNA
4 Łyżki
woda
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wysmaruj foremki olejem. Żelatynę zalej 4 łyżkami ciepłej wody i zostaw do napęcznienia.
  2. Śmietanę wraz z mlekiem zagotuj, zdejmij z kuchenki i dodaj syrop oraz żelatynę. Przelej gotową masę do przygotowanych wcześniej foremek. Włóż do lodówki na min. 4 h.
  3. Wyjmij deser z foremek i podawaj z dodatkiem syropu. Jeśli posiadasz ceramiczne foremki przed podaniem włóż je na kilka sekund do ciepłej wody, ułatwi to wyjmowanie panna cotty.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!