0

Składniki

75 Opakowań
ingridient
Syrop z dzikiej róży Łowicz
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
200 Mililitrów
mleko
4 Łyżeczki
ŻELATYNA
4 Łyżki
woda
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wysmaruj foremki olejem. Żelatynę zalej 4 łyżkami ciepłej wody i zostaw do napęcznienia.
  2. Śmietanę wraz z mlekiem zagotuj, zdejmij z kuchenki i dodaj syrop oraz żelatynę. Przelej gotową masę do przygotowanych wcześniej foremek. Włóż do lodówki na min. 4 h.
  3. Wyjmij deser z foremek i podawaj z dodatkiem syropu. Jeśli posiadasz ceramiczne foremki przed podaniem włóż je na kilka sekund do ciepłej wody, ułatwi to wyjmowanie panna cotty.

Podobne przepisy

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Domowe lody ciasteczkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Domowe lody ciasteczkowe

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!