0

Składniki

75 Opakowań
ingridient
Syrop z dzikiej róży Łowicz
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
200 Mililitrów
mleko
4 Łyżeczki
ŻELATYNA
4 Łyżki
woda
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wysmaruj foremki olejem. Żelatynę zalej 4 łyżkami ciepłej wody i zostaw do napęcznienia.
  2. Śmietanę wraz z mlekiem zagotuj, zdejmij z kuchenki i dodaj syrop oraz żelatynę. Przelej gotową masę do przygotowanych wcześniej foremek. Włóż do lodówki na min. 4 h.
  3. Wyjmij deser z foremek i podawaj z dodatkiem syropu. Jeśli posiadasz ceramiczne foremki przed podaniem włóż je na kilka sekund do ciepłej wody, ułatwi to wyjmowanie panna cotty.

Podobne przepisy

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Domowe lody ciasteczkowe

Łatwy Do 1 godz
Domowe lody ciasteczkowe

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!