Panini ze szparagami

Łowicz
Panini ze szparagami

0

0 / 0

Panini ze szparagami to pyszna i lekka przekąska, idealna na szybki lunch lub kolację. Połączenie podpieczonego pieczywa z mieloną wołowiną, szparagami, czerwoną papryką i ciągnącym się serem to doskonały wybór dla fanów chrupiących i pożywnych kanapek.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. panini

400 g mięso mielone wołowe

1 szt. cebula biała

3 szt. ząbki czosnku

250 g szparagi

0.50 szt. papryka czerwona

200 g ser żółty

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz czarny

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. sos sriracha

Przygotowanie


1

W garnku rozgrzewamy masło klarowane. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy, aż do zarumienia.

2

Dodajemy mięso mielone i smażymy, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy według uznania.

3

W międzyczasie gotujemy szparagi w osolonej wodzie przez około 10 minut. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w maski.

4

Pokrojoną paprykę i ugotowane szparagi podsmażamy na patelni, aby je zgrillować.

5

Na bułkę panini kładziemy mięso, polewamy sosem siracha, a następnie kładziemy na przemian zgrillowane szparagi i paprykę czerwoną. Całość posypujemy startym serem żółtym.

6

Panini wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180°C i pieczemy około 5 minut, aby bułka stała się chrupka i ser żółty się rozpuścił.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły