Panierowana szynka z serem
m7
Bardzo prosta i szybka do zrobienia potrawa może być serwowana na śniadanie lub z ziemniakami, czy ryżem na obiad.
1
5 / 1
Bardzo prosta i szybka do zrobienia potrawa może być serwowana na śniadanie lub z ziemniakami, czy ryżem na obiad.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
4 plast. szynka
2 plast. ser żółty
1 szt. jajko
2 łyżka bułka tarta
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Na plaster szynki położyć plaster sera żółtego następnie przykryć plastrem szynki.
2
Jajko roztrzepać dodać odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.
3
Przygotowaną szynkę z serem moczyć najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
4
Rozgrzać na patelni olej i smażyć z obydwu stron, aż się panierka zarumieni, a ser lekko rozpuści.