Panierowana szynka z serem

m7
Panierowana szynka z serem

3

5 / 1

Bardzo prosta i szybka do zrobienia potrawa może być serwowana na śniadanie lub z ziemniakami, czy ryżem na obiad.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 plaster szynka

2 plaster ser żółty

1 szt. jajko

2 łyżka bułka tarta

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Na plaster szynki położyć plaster sera żółtego następnie przykryć plastrem szynki.

2

Jajko roztrzepać dodać odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.

3

Przygotowaną szynkę z serem moczyć najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.

4

Rozgrzać na patelni olej i smażyć z obydwu stron, aż się panierka zarumieni, a ser lekko rozpuści.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

409

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły