Panierowana szynka z serem
m7
Bardzo prosta i szybka do zrobienia potrawa może być serwowana na śniadanie lub z ziemniakami, czy ryżem na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
5 / 1
Bardzo prosta i szybka do zrobienia potrawa może być serwowana na śniadanie lub z ziemniakami, czy ryżem na obiad.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 plaster szynka
2 plaster ser żółty
1 szt. jajko
2 łyżka bułka tarta
3 łyżka olej
Przygotowanie
Na plaster szynki położyć plaster sera żółtego następnie przykryć plastrem szynki.
Jajko roztrzepać dodać odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.
Przygotowaną szynkę z serem moczyć najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
Rozgrzać na patelni olej i smażyć z obydwu stron, aż się panierka zarumieni, a ser lekko rozpuści.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.