Panierowana panga
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Panierowana panga](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161678.jpeg&w=3840&q=75)
Chrupiąca ryba na piątkowy obiad i nie tylko.
0
0 / 0
Chrupiąca ryba na piątkowy obiad i nie tylko.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg panga
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
0.30 szkl. olej
3 szt. jajko
1 szt. przyprawa do ryb
5 łyżka bułka tarta
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
1
Rybę rozmrozić, obsypać przyprawą do ryb.
2
Jaja roztrzepać ze śmietaną i odrobiną Vegety.
3
Rybę obtaczać najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce. Rybę smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.