Panierowana panga

m7
Panierowana panga

0

0 / 0

Chrupiąca ryba na piątkowy obiad i nie tylko.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg panga

1 szcz. przyprawa typu vegeta

0.30 szkl. olej

3 szt. jajko

1 szt. przyprawa do ryb

5 łyżka bułka tarta

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka śmietana 12%

Przygotowanie


1

Rybę rozmrozić, obsypać przyprawą do ryb.

2

Jaja roztrzepać ze śmietaną i odrobiną Vegety.

3

Rybę obtaczać najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce. Rybę smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły