Panga w sosie śmietanowo-pieczarkowym zapiekana serem
m7
Chudziutka rybka w delikatnym sosie, szybka i prosta potrawa. Mozna podawac z frytkami i surowką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chudziutka rybka w delikatnym sosie, szybka i prosta potrawa. Mozna podawac z frytkami i surowką.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana 12%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
200 g ser żółty
300 g pieczarki
1 szt. jaja kurze całe
3 szt. filet z pangi
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Filety umyć, przyprawić solą pieprzem i wegetą, odstawić na pare minut.
w międzyczasie obrać i pokroić w kosteczke pieczarki.
filety obtoczyć w mące i smżyć na nie wielkiej ilości oleju. Przełożyć do brytfanki i układac obok siebie.
pieczarki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Do miski wlej śmietane i wbij żółtko, wszystko dokładnie wymieszaj. Wlej na patelnie z pieczarkami,przypraw i wymieszaj az zgęstnieje.
gotowym sosem zalać filety i wstawić do piekarnika na 20 min w tem 180 stopni c.
po 15 minutach wyjąc i posypać startym serem i wstawić na 5 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.