Panga w sosie śmietanowo-pieczarkowym zapiekana serem

m7
Panga w sosie śmietanowo-pieczarkowym zapiekana serem

0

0 / 0

Chudziutka rybka w delikatnym sosie, szybka i prosta potrawa. Mozna podawac z frytkami i surowką.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietana 12%

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. przyprawa typu vegeta

200 g ser żółty

300 g pieczarki

1 szt. jaja kurze całe

3 szt. filet z pangi

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Filety umyć, przyprawić solą pieprzem i wegetą, odstawić na pare minut.

2

w międzyczasie obrać i pokroić w kosteczke pieczarki.

3

filety obtoczyć w mące i smżyć na nie wielkiej ilości oleju. Przełożyć do brytfanki i układac obok siebie.

4

pieczarki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Do miski wlej śmietane i wbij żółtko, wszystko dokładnie wymieszaj. Wlej na patelnie z pieczarkami,przypraw i wymieszaj az zgęstnieje.

5

gotowym sosem zalać filety i wstawić do piekarnika na 20 min w tem 180 stopni c.

6

po 15 minutach wyjąc i posypać startym serem i wstawić na 5 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły