Panga w płatkach

m7

soczysta panga i płatki kukurydziane
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1539
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
108
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
soczysta panga i płatki kukurydziane
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
300 olej
1 łyżecz. przyprawa
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
200 g płatki kukurydziane
3 szt. filet rybny
3 szt. jajko
3 łyżka bułka tarta
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.
Pokroić na kawałki.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
Płatki wymieszać z bułką tartą.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1539
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
108
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.