Panga w płatkach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Panga w płatkach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832657.jpeg&w=3840&q=75)
soczysta panga i płatki kukurydziane
0
0 / 0
soczysta panga i płatki kukurydziane
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
300 olej
1 łyżecz. przyprawa
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
200 g płatki kukurydziane
3 szt. filet rybny
3 szt. jajko
3 łyżka bułka tarta
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.
2
Pokroić na kawałki.
3
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
4
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
5
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
6
Płatki wymieszać z bułką tartą.
7
Rozgrzać oliwę na patelni.
8
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
9
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.