Panga w płatkach

m7
Panga w płatkach

0

0 / 0

soczysta panga i płatki kukurydziane

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

300 olej

1 łyżeczka przyprawa

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

200 g płatki kukurydziane

3 szt. filet rybny

3 szt. jajko

3 łyżka bułka tarta

0.50 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.

2

Pokroić na kawałki.

3

Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.

4

Jajka rozbełtać z odrobiną soli.

5

Przygotować mąkę do obtaczania ryby.

6

Płatki wymieszać z bułką tartą.

7

Rozgrzać oliwę na patelni.

8

Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.

9

Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły