Panga w cieście
m7
Soczysta rybka w cieście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
727
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Soczysta rybka w cieście.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 mleko
100 olej
1 kg panga
4 szczyp. przyprawa do ryb
1 łyżecz. sól, pieprz
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.
Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować patelnię, nalać oliwę.
Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.
Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.
Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
727
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.