Panga w cieście

m7
Panga w cieście

2

0 / 0

Soczysta rybka w cieście.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 mleko

100 olej

1 kg panga

4 szczyp. przyprawa do ryb

1 łyżecz. sól, pieprz

200 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.

2

Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.

3

Odstawić na 15 minut.

4

Przygotować patelnię, nalać oliwę.

5

Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.

6

Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.

7

Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.

8

Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

727

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły