Panga w cieście
m7
Soczysta rybka w cieście.
2
0 / 0
Soczysta rybka w cieście.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 mleko
100 olej
1 kg panga
4 szczyp. przyprawa do ryb
1 łyżecz. sól, pieprz
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.
2
Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.
3
Odstawić na 15 minut.
4
Przygotować patelnię, nalać oliwę.
5
Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.
6
Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.
7
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.
8
Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.