Panga biała w sosie koperkowym
m7
Potrawa tania, bardzo szybka i łatwa do przygotowania; można spożywać na zimno i na ciepło np. Z ryżem, makaronem, ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
257
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Potrawa tania, bardzo szybka i łatwa do przygotowania; można spożywać na zimno i na ciepło np. Z ryżem, makaronem, ziemniakami.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg filety pangi białej
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 l śmietana 18%
1 szt. koper ogrodowy
Przygotowanie
1.Rybę rozmrozić, odlać wodę, pokroić w kostkę.
2. Posiekać koperek
3.śmietanę wlać do rondelka, posolić, zagotować, dodać pieprzu do smaku,
wsypać koperek.
3.Do wrzącej śmietany wrzucić rybę, gotować 4 - 5 minut
Wartości odżywcze na porcję
Energia
257
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.