Panga biała w sosie koperkowym

m7
Panga biała w sosie koperkowym

1

0 / 0

Potrawa tania, bardzo szybka i łatwa do przygotowania; można spożywać na zimno i na ciepło np. Z ryżem, makaronem, ziemniakami.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg filety pangi białej

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 l śmietana 18%

1 szt. koper ogrodowy

Przygotowanie


1

1.Rybę rozmrozić, odlać wodę, pokroić w kostkę.

2

2. Posiekać koperek

3

3.śmietanę wlać do rondelka, posolić, zagotować, dodać pieprzu do smaku,

4

wsypać koperek.

5

3.Do wrzącej śmietany wrzucić rybę, gotować 4 - 5 minut

Wartości odżywcze na porcję


Energia

257

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły