Pancakes ze słodkimi ziemniakami

decomorreno
Pancakes ze słodkimi ziemniakami

0

0 / 0

Znudziły Ci się klasyczne pancakes na śniadanie? Dobrze się składa, bo mamy dla Ciebie słodką propozycję. Przygotuj pancakes z batatami z dodatkiem aromatycznej przyprawy korzennej, jabłka, orzechów, miodu i fig. Prawda, że to połączenie, które brzmi smakowicie?

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 łyżka ksylitol

250 mleko roślinne

1 łyżka sok z cytryny

150 g mąka owsiana

10 g kakao decomorreno

50 g skrobia ziemniaczana

1 łyżeczka soda oczyszczona

1.50 łyżeczka przyprawa korzenna

1 szcz. sól

1 łyżka olej

2 szt. jabłka

0.30 szkl. orzechy laskowe

1 łyżka miód

3 szt. figi

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj purée ze słodkiego ziemniaka, ksylitol, mleko roślinne i sok z cytryny.

2

Dodaj mąkę, kakao, skrobię, sodę oraz przyprawy. Smaż z obu stron na lekko wysmarowanej olejem patelni. Figi umyj i pokrój na ćwiartki. Jabłka umyj i pokrój w drobną kostkę.

3

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, następnie wrzuć pokrojone jabłka i mieszając, lekko podpraż. Na koniec dodaj orzechy, miód i przyprawy korzenne. Mieszaj jeszcze przez minutę. Serwuj placuszki z prażonymi jabłkami oraz świeżymi figami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły