Pancakes z wiśniami

m7
Pancakes z wiśniami

0

0 / 0

Pancakes z wiśniami to idealna propozycja na śniadanie, która przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Naleśniki są kwaskowe i doskonale smakują w połączeniu z cukrem pudrem. Można je również serwować z syropem klonowym, miodem, a nawet lodami. To świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców i cieszenie się ich orzeźwiającym smakiem.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 łyżecz. cukier

300 g wiśnie

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej

2 łyżka cukier puder

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Mąkę łączymy z cukrem, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.

2

Do suchych składników dodajemy mleko, jajko i olej. Całość mieszamy, aby pozbyć się grudek.

3

Do ciasta dodajemy wydrylowane wiśnie i delikatnie mieszamy.

4

Pancakes smażymy na rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką.

5

Gotowe naleśniki dekorujemy świeżymi owocami. Opcjonalnie oprószamy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły