Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki

maspexdigital
Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki

0

4.8 / 4

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. maślanka

2 szt. jaja l

1 łyżka cukier trzcinowy

1 łyżka masło

0.50 łyżecz. soda

150 g twaróg

1 łyżka śmietana

1 łyżka cukier waniliowy

2 szt. banan

1 opak. dżem łowicz truskawkowy 100% z owoców extra gladki

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

2

Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą i cukrem. Maślankę mieszamy z jajkami. Wraz z masłem dodajemy je do mąki. Dokładnie mieszamy.

3

Na lekko natłuszczonej patelni smażymy pancakes. Podajemy je z twarożkiem wymieszanym ze śmietaną i cukrem oraz z pokrojonym bananem i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

975

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

161

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły