Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
975
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
161
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.8 / 4
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. maślanka
2 szt. jaja l
1 łyżka cukier trzcinowy
1 łyżka masło
0.50 łyżecz. soda
150 g twaróg
1 łyżka śmietana
1 łyżka cukier waniliowy
2 szt. banan
1 opak. dżem łowicz truskawkowy 100% z owoców extra gladki
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą i cukrem. Maślankę mieszamy z jajkami. Wraz z masłem dodajemy je do mąki. Dokładnie mieszamy.
Na lekko natłuszczonej patelni smażymy pancakes. Podajemy je z twarożkiem wymieszanym ze śmietaną i cukrem oraz z pokrojonym bananem i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
975
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
161
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.