Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976183494.jpeg&w=3840&q=75)
0
4.8 / 4
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. maślanka
2 szt. jaja l
1 łyżka cukier trzcinowy
1 łyżka masło
0.50 łyżecz. soda
150 g twaróg
1 łyżka śmietana
1 łyżka cukier waniliowy
2 szt. banan
1 opak. dżem łowicz truskawkowy 100% z owoców extra gladki
Przygotowanie
1
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
2
Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą i cukrem. Maślankę mieszamy z jajkami. Wraz z masłem dodajemy je do mąki. Dokładnie mieszamy.
3
Na lekko natłuszczonej patelni smażymy pancakes. Podajemy je z twarożkiem wymieszanym ze śmietaną i cukrem oraz z pokrojonym bananem i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki.