0

Składniki

0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2.5 Szklanki
Maślanka
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki łączymy i miksujemy. Ciasto powinno miec konsystencję gęstej śmietany.
  2. Nabierając ciasto łyżką smażymy niewielkie placuszki na średnim ogniu.
  3. Na patelni powinna być odrobina tłuszczu, tak aby placki się nie przypalały i nie wsiąkało w nie za dużo tłuszczu.

Opis

Wersja nieco odmienionych placków naleśnikowych na śniadanie.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!