0

Składniki

0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2.5 Szklanki
Maślanka
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki łączymy i miksujemy. Ciasto powinno miec konsystencję gęstej śmietany.
  2. Nabierając ciasto łyżką smażymy niewielkie placuszki na średnim ogniu.
  3. Na patelni powinna być odrobina tłuszczu, tak aby placki się nie przypalały i nie wsiąkało w nie za dużo tłuszczu.

Opis

Wersja nieco odmienionych placków naleśnikowych na śniadanie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!