0

Składniki

0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2.5 Szklanki
Maślanka
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki łączymy i miksujemy. Ciasto powinno miec konsystencję gęstej śmietany.
  2. Nabierając ciasto łyżką smażymy niewielkie placuszki na średnim ogniu.
  3. Na patelni powinna być odrobina tłuszczu, tak aby placki się nie przypalały i nie wsiąkało w nie za dużo tłuszczu.

Opis

Wersja nieco odmienionych placków naleśnikowych na śniadanie.

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!