Pancake z guacamole

Just Plants

Masz ochotę na coś innego niż klasyczne naleśniki? Spróbuj puszystych pancake w wersji wytrawnej z kremowym guacamole i świeżą sałatką z pomidorków. To szybkie sposób na weekendowy brunch, posiłek dla gości lub codzienne śniadanie. Idealne dla wegetarian i fanów prostych, ale efektownych przepisów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Masz ochotę na coś innego niż klasyczne naleśniki? Spróbuj puszystych pancake w wersji wytrawnej z kremowym guacamole i świeżą sałatką z pomidorków. To szybkie sposób na weekendowy brunch, posiłek dla gości lub codzienne śniadanie. Idealne dla wegetarian i fanów prostych, ale efektownych przepisów.
10
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 ml tymbark just plants owies
200 g mąka pszenna
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szt. awokado
1 szt. papryczka chili
4 szt. pomidorki koktajlowe
1 łyżka oliwa z oliwek
1 pęcz. natka pietruszki
0.50 szt. sok z cytryny
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Awokado obieramy i drylujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i rozgniatamy widelcem. Przyprawiamy do smaku.
Pomidorki kroimy na ćwiartki, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojone w kosteczkę awokado i łyżkę oliwy z oliwek.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli.
Dodajemy Just Plants owies i olej, a następnie mieszamy dokładnie, aż masa będzie gładka.
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oleju.
Nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu, aż pancake będą złociste. Potem przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 1–2 minuty.
Na talerzu wykładamy gotowe pancakes, sałatkę i guacamole.