Pancake z guacamole

Just Plants
Pancake z guacamole

0

0 / 0

Masz ochotę na coś innego niż klasyczne naleśniki? Spróbuj puszystych pancake w wersji wytrawnej z kremowym guacamole i świeżą sałatką z pomidorków. To szybkie sposób na weekendowy brunch, posiłek dla gości lub codzienne śniadanie. Idealne dla wegetarian i fanów prostych, ale efektownych przepisów.

10

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 ml tymbark just plants owies

200 g mąka pszenna

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 szt. awokado

1 szt. papryczka chili

4 szt. pomidorki koktajlowe

1 łyżka oliwa z oliwek

1 pęcz. natka pietruszki

0.50 szt. sok z cytryny

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Awokado obieramy i drylujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i rozgniatamy widelcem. Przyprawiamy do smaku.

2

Pomidorki kroimy na ćwiartki, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojone w kosteczkę awokado i łyżkę oliwy z oliwek.

3

W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli.

4

Dodajemy Just Plants owies i olej, a następnie mieszamy dokładnie, aż masa będzie gładka.

5

Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oleju.

6

Nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu, aż pancake będą złociste. Potem przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 1–2 minuty.

7

Na talerzu wykładamy gotowe pancakes, sałatkę i guacamole.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły