Example thumb
0

Składniki

400 Gramów
ingridient
Lubella Kasza Jęczmienna
4 Sztuki
Kotlety z karkówki wieprzowej
2 Łyżeczki
Musztarda Dijon
1 Sztuka
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Kromka chleba razowego
4 Plastry
boczek wędzony
4 Sztuki
Suszone grzyby
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Litr
Bulion wołowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kotlety rozbijamy cienko przy pomocy tłuczka, doprawiamy je solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Do środka wkładamy kawałek ogórka, plasterek boczku, kawałek chleba, siekaną cebulkę i zwijamy roladki związując je sznurkiem lub spinając wykałaczką.
  2. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w mące i smażymy na maśle przez ok. 10 minut. Po tym czasie przekładamy je do rondla, zalewamy bulionem i dokładamy grzyby. Całość dusimy do osiągnięcia miękkości, przez 8 – 12 minut.
  3. Następnie przygotowujemy kaszę jęczmienną: w zimnej wodzie płuczemy szklankę produktu i odlewamy wodę. Gotujemy lekko osoloną wodę (1l na szklankę kaszy). Do wody wrzucamy porcję kaszy i przyrządzamy ją pod przykryciem przez ok. 20 minut, często mieszając. Po tym czasie odcedzamy wodę od kaszy – porcja jest już gotowa! Zrazy podajemy z kaszą, sosem i ulubioną surówką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!