Paluszkowe duszki
lubella
Danie w szczególności przeznaczone dla najmłodszych, jednakże dorośli amatorzy słodyczy nie powinni być zawiedzeni. Paluszkowe duszki skąpane w czarnej i białej czekoladzie to połączenie wspaniałej zabawy z przepysznym smakiem.
0
0 / 0
Danie w szczególności przeznaczone dla najmłodszych, jednakże dorośli amatorzy słodyczy nie powinni być zawiedzeni. Paluszkowe duszki skąpane w czarnej i białej czekoladzie to połączenie wspaniałej zabawy z przepysznym smakiem.
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
70 g lubella paluszki natures zakręcone z solą morską
1 szt. tabliczka białej czekolady
35 g czekolada
Przygotowanie
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Na blasze wyłożonej silikonowym papierem do pieczenia ułóż paluszki.
Przy pomocy pędzelka posmaruj je rozpuszczoną białą czekoladą, delikatnie obróć, posmaruj białą czekoladą z drugiej strony. 1/3 długości paluszka pozostaw niepokrytą czekoladą.
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Chłódź w lodówce przez ok. 2 godziny.
Po tym czasie paluszki wyjmij z lodówki, rozpuść mleczną czekoladę i przy pomocy wykałaczki wykonaj na białej czekoladzie wzorki w postaci buziek duszków.
Gotowe paluszki podawaj w wysokiej szklance.