Paluszkowe duszki

lubella
Paluszkowe duszki

0

0 / 0

Danie w szczególności przeznaczone dla najmłodszych, jednakże dorośli amatorzy słodyczy nie powinni być zawiedzeni. Paluszkowe duszki skąpane w czarnej i białej czekoladzie to połączenie wspaniałej zabawy z przepysznym smakiem.

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

70 g lubella paluszki natures zakręcone z solą morską

1 szt. tabliczka białej czekolady

35 g czekolada

Przygotowanie


1

Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

2

Na blasze wyłożonej silikonowym papierem do pieczenia ułóż paluszki.

3

Przy pomocy pędzelka posmaruj je rozpuszczoną białą czekoladą, delikatnie obróć, posmaruj białą czekoladą z drugiej strony. 1/3 długości paluszka pozostaw niepokrytą czekoladą.

4

Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

5

Chłódź w lodówce przez ok. 2 godziny.

6

Po tym czasie paluszki wyjmij z lodówki, rozpuść mleczną czekoladę i przy pomocy wykałaczki wykonaj na białej czekoladzie wzorki w postaci buziek duszków.

7

Gotowe paluszki podawaj w wysokiej szklance.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły