Paluszkowe brownie
lubella
Przygotuj smakowite, lekko wilgotne brownie, przykryte pysznym kremem z serka twarogowego, z dodatkiem aromatycznej wanilii i pokruszonych, słonych paluszków. Czekoladowy deser przełamany słonymi paluszkami osłodzi Twój dzień!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1555
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
193
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przygotuj smakowite, lekko wilgotne brownie, przykryte pysznym kremem z serka twarogowego, z dodatkiem aromatycznej wanilii i pokruszonych, słonych paluszków. Czekoladowy deser przełamany słonymi paluszkami osłodzi Twój dzień!
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g lubella paluszki z solą
6 łyżka masło
2 szt. jaja
120 g masło
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka kakao decomorreno
1 szczyp. sól
400 g ser twarogowy
0.75 szkl. cukier
1 szkl. lubella paluszki z solą
80 g masło
0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy
Przygotowanie
Przygotuj spód: Roztop masło. Wymieszaj je z pokruszonymi paluszkami i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż na chwilę do lodówki.
Przygotuj ciasto: przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsypuj po trochu mąki ciągle miksując. Dodaj kakao i sól, całość zmiksuj. Gotowe ciasto delikatnie rozsmaruj na schłodzonym spodzie i piecz w 180ºC przez około 25 minut. Jeśli pieczesz ciasto w mniejszej formie do pieczenia i ciasto jest wyższe – wydłuż czas pieczenia do 35 minut. Ciasto ostudź.
Przygotuj krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem, dodaj ekstrakt waniliowy i pokruszone paluszki. Całość wymieszaj. Wyłóż krem na wystudzone ciasto. Całość udekoruj połamanymi na kawałki paluszkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1555
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
193
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.