0

Składniki

Spód:

100 Gramów
6 Łyżek
masło

Ciasto:

1 Szklanka
4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
JAJA
120 Gramów
masło
1 Szklanka
cukier
1 Szczypta
sól

Krem:

400 Gramów
Ser twarogowy
0.75 Szklanki
cukier
1 Szklanka
80 Gramów
masło
0.5 Łyżeczki
ekstrakt waniliowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj spód: Roztop masło. Wymieszaj je z pokruszonymi paluszkami i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż na chwilę do lodówki.
  2. Przygotuj ciasto: przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsypuj po trochu mąki ciągle miksując. Dodaj kakao i sól, całość zmiksuj. Gotowe ciasto delikatnie rozsmaruj na schłodzonym spodzie i piecz w 180ºC przez około 25 minut. Jeśli pieczesz ciasto w mniejszej formie do pieczenia i ciasto jest wyższe – wydłuż czas pieczenia do 35 minut. Ciasto ostudź.
  3. Przygotuj krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem, dodaj ekstrakt waniliowy i pokruszone paluszki. Całość wymieszaj. Wyłóż krem na wystudzone ciasto. Całość udekoruj połamanymi na kawałki paluszkami.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Małpi chleb

Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!