Paluszkowe brownie
lubella
Przygotuj smakowite, lekko wilgotne brownie, przykryte pysznym kremem z serka twarogowego, z dodatkiem aromatycznej wanilii i pokruszonych, słonych paluszków. Czekoladowy deser przełamany słonymi paluszkami osłodzi Twój dzień!
0
0 / 0
Przygotuj smakowite, lekko wilgotne brownie, przykryte pysznym kremem z serka twarogowego, z dodatkiem aromatycznej wanilii i pokruszonych, słonych paluszków. Czekoladowy deser przełamany słonymi paluszkami osłodzi Twój dzień!
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g lubella paluszki z solą
6 łyżka masło
2 szt. jaja
120 g masło
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka kakao decomorreno
1 szcz. sól
400 g ser twarogowy
0.75 szkl. cukier
1 szkl. lubella paluszki z solą
80 g masło
0.50 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Przygotowanie
Przygotuj spód: Roztop masło. Wymieszaj je z pokruszonymi paluszkami i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż na chwilę do lodówki.
Przygotuj ciasto: przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsypuj po trochu mąki ciągle miksując. Dodaj kakao i sól, całość zmiksuj. Gotowe ciasto delikatnie rozsmaruj na schłodzonym spodzie i piecz w 180ºC przez około 25 minut. Jeśli pieczesz ciasto w mniejszej formie do pieczenia i ciasto jest wyższe – wydłuż czas pieczenia do 35 minut. Ciasto ostudź.
Przygotuj krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem, dodaj ekstrakt waniliowy i pokruszone paluszki. Całość wymieszaj. Wyłóż krem na wystudzone ciasto. Całość udekoruj połamanymi na kawałki paluszkami.