Paluszkowe brownie

lubella
Paluszkowe brownie

0

0 / 0

Przygotuj smakowite, lekko wilgotne brownie, przykryte pysznym kremem z serka twarogowego, z dodatkiem aromatycznej wanilii i pokruszonych, słonych paluszków. Czekoladowy deser przełamany słonymi paluszkami osłodzi Twój dzień!

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g lubella paluszki z solą

6 łyżka masło

2 szt. jaja

120 g masło

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka kakao decomorreno

1 szcz. sól

400 g ser twarogowy

0.75 szkl. cukier

1 szkl. lubella paluszki z solą

80 g masło

0.50 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

Przygotuj spód: Roztop masło. Wymieszaj je z pokruszonymi paluszkami i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż na chwilę do lodówki.

2

Przygotuj ciasto: przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsypuj po trochu mąki ciągle miksując. Dodaj kakao i sól, całość zmiksuj. Gotowe ciasto delikatnie rozsmaruj na schłodzonym spodzie i piecz w 180ºC przez około 25 minut. Jeśli pieczesz ciasto w mniejszej formie do pieczenia i ciasto jest wyższe – wydłuż czas pieczenia do 35 minut. Ciasto ostudź.

3

Przygotuj krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem, dodaj ekstrakt waniliowy i pokruszone paluszki. Całość wymieszaj. Wyłóż krem na wystudzone ciasto. Całość udekoruj połamanymi na kawałki paluszkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły