Paluszkowe brownie

lubella
Paluszkowe brownie

0

0 / 0

Przygotuj smakowite, lekko wilgotne brownie, przykryte pysznym kremem z serka twarogowego, z dodatkiem aromatycznej wanilii i pokruszonych, słonych paluszków. Czekoladowy deser przełamany słonymi paluszkami osłodzi Twój dzień!

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g lubella paluszki z solą

6 łyżka masło

2 szt. jaja

120 g masło

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka kakao decomorreno

1 szczyp. sól

400 g ser twarogowy

0.75 szkl. cukier

1 szkl. lubella paluszki z solą

80 g masło

0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

Przygotuj spód: Roztop masło. Wymieszaj je z pokruszonymi paluszkami i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż na chwilę do lodówki.

2

Przygotuj ciasto: przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem, dodając po jednym jajku. Wsypuj po trochu mąki ciągle miksując. Dodaj kakao i sól, całość zmiksuj. Gotowe ciasto delikatnie rozsmaruj na schłodzonym spodzie i piecz w 180ºC przez około 25 minut. Jeśli pieczesz ciasto w mniejszej formie do pieczenia i ciasto jest wyższe – wydłuż czas pieczenia do 35 minut. Ciasto ostudź.

3

Przygotuj krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem, dodaj ekstrakt waniliowy i pokruszone paluszki. Całość wymieszaj. Wyłóż krem na wystudzone ciasto. Całość udekoruj połamanymi na kawałki paluszkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1555

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

193

gram

Tłuszcze

71

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły