Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Paluszkowa tarta czekoladowa - brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej! Do wykonania spodu potrzebne będą Ci paluszki z sezamem, cukier i masło. Aby przygotować mus, niezbędne będą, takie składniki jak: gorzka czekolada, masło orzechowe i mleko. Sercem naszej tarty jest jednak bita śmietana z masłem orzechowym. Palce lizać!
Spód (na formę na tartę o średnicy 21cm): |
|||
2 | Opakowania | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki |
cukier
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
Mus czekoladowy: |
|||
170 | Gramów |
Gorzka czekolada
|
|
3 | Łyżki |
Masło orzechowe
|
|
0.75 | Szklanki |
mleko
|
|
Bita śmietana z masłem orzechowym: |
|||
1 | Puszka |
Mleko kokosowe
|
|
0.25 | Szklanki |
Masło orzechowe
|
|
0.5 | Łyżeczki |
ekstrakt waniliowy
|
|
2 | Łyżki |
cukier puder
|
|
Do dekoracji: |
|||
4 | Garści | ||
![]() |
|||
1 | Szklanka |
Gorzka czekolada starta
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |