Paluszki ziemniaczane

m7
Paluszki ziemniaczane

0

0 / 0

Są łatwe do zrobienia .

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka sól

25 dek. mąka pszenna tortowa

25 dek. ziemniaki

25 dek. margaryna mleczna

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy i myjemy .

2

Gotujemy w lekko osolonej wodzie .

3

Odcedzamy i studzimy .

4

Mielimy .

5

Dodajemy mąkę i miękką margarynę .

6

Wyrabiamy ciasto .

7

Ciasto dzielimy na małe kawałki i formujemy 15 - cm paluszki .

8

Smarujemy rozkłóconym jajkiem .

9

Posypujemy solą .

10

Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły