0

Składniki

1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
sól
25 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
ziemniaki
25 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i myjemy .
  2. Gotujemy w lekko osolonej wodzie .
  3. Odcedzamy i studzimy .
  4. Mielimy .
  5. Dodajemy mąkę i miękką margarynę .
  6. Wyrabiamy ciasto .
  7. Ciasto dzielimy na małe kawałki i formujemy 15 - cm paluszki .
  8. Smarujemy rozkłóconym jajkiem .
  9. Posypujemy solą .
  10. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni .

Opis

Są łatwe do zrobienia .

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!