0

Składniki

1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
sól
25 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
ziemniaki
25 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i myjemy .
  2. Gotujemy w lekko osolonej wodzie .
  3. Odcedzamy i studzimy .
  4. Mielimy .
  5. Dodajemy mąkę i miękką margarynę .
  6. Wyrabiamy ciasto .
  7. Ciasto dzielimy na małe kawałki i formujemy 15 - cm paluszki .
  8. Smarujemy rozkłóconym jajkiem .
  9. Posypujemy solą .
  10. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni .

Opis

Są łatwe do zrobienia .

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Pure ziemniaczane z jogurtem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pure ziemniaczane z jogurtem

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!