Paluszki ziemniaczane

m7
Paluszki ziemniaczane

0

0 / 0

Są łatwe do zrobienia .

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka sól

25 dag. mąka pszenna tortowa

25 dag. ziemniaki

25 dag. margaryna mleczna

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy i myjemy .

2

Gotujemy w lekko osolonej wodzie .

3

Odcedzamy i studzimy .

4

Mielimy .

5

Dodajemy mąkę i miękką margarynę .

6

Wyrabiamy ciasto .

7

Ciasto dzielimy na małe kawałki i formujemy 15 - cm paluszki .

8

Smarujemy rozkłóconym jajkiem .

9

Posypujemy solą .

10

Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

544

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły