1

Składniki

0.5 Kilograma
pierś kurczaka
1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
bułka tarta
0.5 Szklanki
Panierka do kurczaka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
sos sojowy
2 Łyżki
Sezam nasiona
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
ketchup
1 Łyżka
curry
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka kroimy w podłużne paski dł ok 2 cm, wrzucamy do miseczki, mieszamy z sosem sojowym, solą, jajkiem.
  2. Panierka: bułka tarta, panierka do kurczaka , sezam mieszamy razem, panierujemy kurczaka, smażymy na rozgrzanym oleju.
  3. Sos: mieszamy składniki, podajemy razem z kurczakiem. Smacznego:D

Opis

Małe urozmaicenie tradycyjnego kotleta z kurczaka:D Na każdą okazję ! :D

Podobne przepisy

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Przepis
Średni Do 1 godz
Sajgonki z czerwoną soczewicą

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!