Paluszki z dżemem czereśniowym

eluchap
Paluszki z dżemem czereśniowym

Średnia 2 / 1

Oceń!

Paluszki z ciasta francuskiego z dżemem smakują dzieciom i dorosłym. Robi się je w mgnieniu oka i są przepyszne.

2

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 opak. ciasto francuskie

1 szt. dżem czereśniowy

Przygotowanie


Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, które dzielimy na połowę.

Na każdy powstały trójkąt kładziemy dżem i zwijamy od szerokiej strony, końce lekko zawijamy do środka.

Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Piec w 200 st. C przez ok. 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

131

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły