Paluszki z dżemem czereśniowym
eluchap
Paluszki z ciasta francuskiego z dżemem smakują dzieciom i dorosłym. Robi się je w mgnieniu oka i są przepyszne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Paluszki z ciasta francuskiego z dżemem smakują dzieciom i dorosłym. Robi się je w mgnieniu oka i są przepyszne.
2
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. dżem czereśniowy
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, które dzielimy na połowę.
Na każdy powstały trójkąt kładziemy dżem i zwijamy od szerokiej strony, końce lekko zawijamy do środka.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Piec w 200 st. C przez ok. 20 minut.