Paluszki z dżemem czereśniowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Paluszki z dżemem czereśniowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8909-1702058075646.jpeg&w=3840&q=75)
Paluszki z ciasta francuskiego z dżemem smakują dzieciom i dorosłym. Robi się je w mgnieniu oka i są przepyszne.
0
2 / 1
Paluszki z ciasta francuskiego z dżemem smakują dzieciom i dorosłym. Robi się je w mgnieniu oka i są przepyszne.
2
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. dżem czereśniowy
Przygotowanie
1
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, które dzielimy na połowę.
2
Na każdy powstały trójkąt kładziemy dżem i zwijamy od szerokiej strony, końce lekko zawijamy do środka.
3
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
4
Piec w 200 st. C przez ok. 20 minut.