Paluszki z dipem
goodfoodlover
4
0 / 0
Piwno-musztardowo-serowy dip - świetna imprezowa przekąska z paluszkami. Aby wykonać przepyszny dip należy wymieszać wszystkie składniki (paprykę, pieprz, musztardę, piwo, ser żółty i topiony), a następnie podgrzać aż się rozpuszczą.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1 łyżeczka papryka słodka
1 łyżeczka czarny pieprz
200 g serek topiony śmietankowy
200 g ser żółty
0.30 szkl. mleko
1 szt. lubella paluszki
4 łyżka piwo
2 łyżka parmezan
1 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Zetrzyj ser. Wlej mleko do rondelka.
2
Dodaj sery i serki topione. Podgrzewaj aż ser się rozpuści.
3
Dodaj paprykę, pieprz, musztardę i piwo. Wymieszaj.