Paluszki serowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paluszki serowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5190-1702057824084.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo prosta, szybka, wydajna i niezastąpiona na imprezach przekąska - paluszki serowe. Podawaj je z ulubionym dipem.
1
0 / 0
Bardzo prosta, szybka, wydajna i niezastąpiona na imprezach przekąska - paluszki serowe. Podawaj je z ulubionym dipem.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
150 g ser typu gouda
1 szt. mrożone ciasto francuskie
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Rozmrozić ciasto, rozwałkować, posmarować jajkiem i posypać startym serem.
2
Ciasto pokroić na jednakowe podłużne paluszki. Każdy pasek okręcać wokół własnej osi.
3
Piec ok. 10-12 minut w temp. 220 stopni C.