Paluszki serowe

m7
Paluszki serowe

1

0 / 0

Bardzo prosta, szybka, wydajna i niezastąpiona na imprezach przekąska - paluszki serowe. Podawaj je z ulubionym dipem.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

150 g ser typu gouda

1 szt. mrożone ciasto francuskie

2 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Rozmrozić ciasto, rozwałkować, posmarować jajkiem i posypać startym serem.

2

Ciasto pokroić na jednakowe podłużne paluszki. Każdy pasek okręcać wokół własnej osi.

3

Piec ok. 10-12 minut w temp. 220 stopni C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

106

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły