Paluszki rybne przekładane camembertem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paluszki rybne przekładane camembertem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986859059.jpeg&w=3840&q=75)
wzbogacone paluszki
0
0 / 0
wzbogacone paluszki
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa maggi
250 g filet rybny
1 szt. jaja kurze całe
5 szt. ser camembert pełnotłusty
3 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Rozmrożony filet (najlepiej jakby to była kostka rybna) osuszamy i kroimy w dość cienkie prostokąty. Obtaczamy w jajku rozmieszanym z maggi, potem dokładnie obsypujemy go bułką i smażymy na rozgrzanym oleju na różowy kolor. Przewracamy, smażymy z drugiej strony i kładziemy na każdego paluszka plasterek sera i przykrywamy pokrywką. Gdy paluszki się usmażą wykładamy na talerz układając warstwowo w poziomie.