Paluszki rybne przekładane camembertem

m7
Paluszki rybne przekładane camembertem

0

0 / 0

wzbogacone paluszki

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka przyprawa maggi

250 g filet rybny

1 szt. jaja kurze całe

5 szt. ser camembert pełnotłusty

3 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Rozmrożony filet (najlepiej jakby to była kostka rybna) osuszamy i kroimy w dość cienkie prostokąty. Obtaczamy w jajku rozmieszanym z maggi, potem dokładnie obsypujemy go bułką i smażymy na rozgrzanym oleju na różowy kolor. Przewracamy, smażymy z drugiej strony i kładziemy na każdego paluszka plasterek sera i przykrywamy pokrywką. Gdy paluszki się usmażą wykładamy na talerz układając warstwowo w poziomie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły