Paluszki rybne

eluchap
Paluszki rybne

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybki i tani sposób na dobrą rybkę

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. jajko

1 łyżka sól, pieprz

5 łyżka panierka do ryb

50 dag. mintaj

Przygotowanie


Filet z mintaja przemielić przez maszynkę do mielenia mięsa

Dodać sól,pieprz,jajko

Uformować np. placki lub paluszki

Obtoczyć w panierce rybnej

Usmażyć na gorącym oleju z obu stron

Wartości odżywcze na porcję


Energia

165

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły