0

Składniki

1 Kilogram
Pierś indycza bez skóry
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
curry
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy w paseczki.
  2. Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz curry, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
  3. Następnie jajka roztrzepujemy na talerzu, a na oddzielnym talerzu łączymy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
  4. Mięso zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce i wiórkach.
  5. Paluszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Opis

Można zrobić z resztek mięsa na kotlety.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!