Paluszki indycze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paluszki indycze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973216933.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne paluszki z indyka w kokosowej panierce. Warto podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
0
0 / 0
Pyszne paluszki z indyka w kokosowej panierce. Warto podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pierś indycza bez skóry
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. curry
3 szt. jaja kurze całe
3 łyżka bułka tarta
4 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
1
Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy w paseczki.
2
Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz curry, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
3
Następnie jajka roztrzepujemy na talerzu, a na oddzielnym talerzu łączymy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
4
Mięso zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce i wiórkach.
5
Paluszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.