Paluszki indycze

m7
Paluszki indycze

0

0 / 0

Pyszne paluszki z indyka w kokosowej panierce. Warto podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg pierś indycza bez skóry

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. curry

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka bułka tarta

4 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy w paseczki.

2

Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz curry, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

3

Następnie jajka roztrzepujemy na talerzu, a na oddzielnym talerzu łączymy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.

4

Mięso zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce i wiórkach.

5

Paluszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

618

kcal

Białka

80

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły