0

Składniki

1 Kilogram
Pierś indycza bez skóry
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
curry
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy w paseczki.
  2. Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz curry, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
  3. Następnie jajka roztrzepujemy na talerzu, a na oddzielnym talerzu łączymy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
  4. Mięso zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce i wiórkach.
  5. Paluszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Opis

Można zrobić z resztek mięsa na kotlety.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!