0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
150 Gramów
Kiełbasa chorizo
200 Gramów
ser żółty
6 Sztuk
ogórki korniszony z chilli Krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chorizo oraz ogórki pokrój w drobną kostkę, ser zetrzyj na tarce i wszystko razem wymieszaj.
  2. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj, na wierzchu wyłóż masę i zwiń - zaczynając zwijanie od szerszego boku. Powstały rulon przetnij na krążki o szerokości 2 cm.
  3. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj krążki i zapiecz w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez 8-10 minut.

Opis

Zaskakujący przepis na palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili – idealne połączenie ostrych, wyrazistych smaków i maślanego ciasta.

Podobne przepisy

Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi

Imprezowa deska rozmaitości z ogórkami korniszonami, serem,...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowa deska rozmaitości z ogórkami korniszonami, serem, mango i czosnkowymi tostami z chleba

Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i ...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką

Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Pieczarki smażone w cieście

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w cieście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!