Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294668.jpeg&w=3840&q=75)
Zaskakujący przepis na palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili – idealne połączenie ostrych, wyrazistych smaków i maślanego ciasta.
0
0 / 0
Zaskakujący przepis na palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili – idealne połączenie ostrych, wyrazistych smaków i maślanego ciasta.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
150 g kiełbasa chorizo
200 g ser żółty
6 szt. ogórki korniszony z chilli krakus
Przygotowanie
Chorizo oraz ogórki pokrój w drobną kostkę, ser zetrzyj na tarce i wszystko razem wymieszaj.
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj, na wierzchu wyłóż masę i zwiń - zaczynając zwijanie od szerszego boku. Powstały rulon przetnij na krążki o szerokości 2 cm.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj krążki i zapiecz w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez 8-10 minut.