Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili
formularz
Zaskakujący przepis na palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili – idealne połączenie ostrych, wyrazistych smaków i maślanego ciasta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
726
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
49
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zaskakujący przepis na palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili – idealne połączenie ostrych, wyrazistych smaków i maślanego ciasta.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
150 g kiełbasa chorizo
200 g ser żółty
6 szt. ogórki korniszony z chilli krakus
Przygotowanie
Chorizo oraz ogórki pokrój w drobną kostkę, ser zetrzyj na tarce i wszystko razem wymieszaj.
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj, na wierzchu wyłóż masę i zwiń - zaczynając zwijanie od szerszego boku. Powstały rulon przetnij na krążki o szerokości 2 cm.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj krążki i zapiecz w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez 8-10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
726
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
49
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.