Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili

formularz
Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili

0

0 / 0

Zaskakujący przepis na palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili – idealne połączenie ostrych, wyrazistych smaków i maślanego ciasta.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

150 g kiełbasa chorizo

200 g ser żółty

6 szt. ogórki korniszony z chilli krakus

Przygotowanie


1

Chorizo oraz ogórki pokrój w drobną kostkę, ser zetrzyj na tarce i wszystko razem wymieszaj.

2

Ciasto francuskie lekko rozwałkuj, na wierzchu wyłóż masę i zwiń - zaczynając zwijanie od szerszego boku. Powstały rulon przetnij na krążki o szerokości 2 cm.

3

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj krążki i zapiecz w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez 8-10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły