Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
cukier
1 Łyżeczka
ocet
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
0.75 Szklanki
woda
15 Sztuk
Pałki z kurczaka
2 Sztuki
cebula
10 Sztuk
śliwki suszone
0.3 Sztuki
masło
0.5 Szklanki
powidła śliwkowe
0.5 Szklanki
keczup
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Udka posypać solą i papryką w proszku. Obsmażyć na maśle na złoty kolor. W rondlu na łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę, dodać śliwki, koncentrat z keczupem, wodę, cukier, ocet i powidła śliwkowe. Dodać sos powstały przy smażeniu mięsa. Mieszając dokładnie zagotować. Obsmażone udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać gorącym sosem. Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 1 godzinę.

Opis

Pyszny sposob na pałki z kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!