Pałki po cygańsku

m7
Pałki po cygańsku

1

4.5 / 2

Pyszny sposob na pałki z kurczaka

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżeczka cukier

1 łyżeczka ocet

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

0.75 szkl. woda

15 szt. pałki z kurczaka

2 szt. cebula

10 szt. śliwki suszone

0.30 szt. masło

0.50 szkl. powidła śliwkowe łowicz

0.50 szkl. keczup

Przygotowanie


1

Udka posypać solą i papryką w proszku. Obsmażyć na maśle na złoty kolor. W rondlu na łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę, dodać śliwki, koncentrat z keczupem, wodę, cukier, ocet i powidła śliwkowe. Dodać sos powstały przy smażeniu mięsa. Mieszając dokładnie zagotować. Obsmażone udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać gorącym sosem. Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 1 godzinę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły