Pakieciki z ciasta francuskiego i jabłek

m7
Pakieciki z ciasta francuskiego i jabłek

0

0 / 0

Jeśli nie wiadomo co zrobić z ciasta francuskiego to polecamy pakieciki z jabłkami smażone na oleju.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

50 olej

1 łyżecz. cynamon

1 szt. ciasto francuskie

2 szt. jabłka

1 łyżka cukier

1 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Olej wlać do garnka, wystarczy niewielka ilość jeśli garnek jest mały. Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na kwadraty. Jabłka obrać pokroić w drobną kostkę, zasypać cynamonem i cukrem, wymieszać.

2

Na kawałkach ciasta układać po łyżeczce jabłek i formować pierożki lub prostokąty, mocno dociskając brzegi. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1081

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

68

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły