1

Składniki

1 Szczypta
sól
250 Gramów
Owoce morza
200 Gramów
ryż biały
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować na parze.
  2. Pomidory sparzyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię na rozgrzaną oliwę z oliwek.
  3. Pokroić cebulę w kosteczkę i wrzucić na pomidory.
  4. Całość wymieszać i dusić.
  5. W międzyczasie obrać 2-3 (wg uznania) ząbki czosnku i przepuścić przez praskę do czosnku, dodać do pomidorów z cebulą.
  6. Całość wymieszać i dodać soli.
  7. Rozmrożone owoce morza ugotować na parze ok. 5-10 min.
  8. Ugotowane owoce morza dodać na patelnię, wymieszać, ewentualnie doprawić.
  9. Na końcu dodać ugotowany ryż i całość wymieszać.
  10. Zagrzać całość na patelni przez ok. 5-7 min.

Opis

Lubisz owoce morza? To danie będzie dla ciebie idealne! Musisz spróbować! Przepis od mojej cioci :)

Podobne przepisy

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!