Pączki serowe
maspexdigital
Przepis na smaczny i prosty deser. Pączki serowe to propozycja dla wszystkich łasuchów, którzy cenią sobie tradycyjne smaki. Do ich przygotowania posłużą produkty, które na pewno bez trudu znajdziesz w swojej kuchni. Mąka, jajka, cukier, soda, ser i powidła. Pączki serowe to idealna alternatywa, gdy chcesz zrobić coś na słodko “z niczego”
Wartości odżywcze na porcję
Energia
819
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na smaczny i prosty deser. Pączki serowe to propozycja dla wszystkich łasuchów, którzy cenią sobie tradycyjne smaki. Do ich przygotowania posłużą produkty, które na pewno bez trudu znajdziesz w swojej kuchni. Mąka, jajka, cukier, soda, ser i powidła. Pączki serowe to idealna alternatywa, gdy chcesz zrobić coś na słodko “z niczego”
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. powidła śliwkowe łowicz
300 g mąka pszenna tortowa lubella
1 kostka ser biały
2 szt. jaja kurze całe
100 g cukier
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szkl. olej roślinny
5 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Ser wymieszaj z jajami na gładką masę. Dodaj następnie cukier oraz mąkę i proszek do pieczenia. Powstała masa powinna być dosyć gęsta i będzie się kleić.
Blat obsyp mąką. Za pomocą 2 łyżek porcjuj ciasto. Rękami oprószonymi mąką formuj małe pączki.
Do garnka o grubym dnie wlej olej ( jeśli posiadasz frytownicę możesz jej użyć). Wrzucaj pączki na rozgrzany olej, o temperaturze 170 st. Smaż z obu stron przez kilka minut. Po usmażeniu nadziej powidłami za pomocą szprycy. Przed podaniem obsyp obficie cukrem pudrem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
819
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.