0

Składniki

1 Opakowanie
300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Kostka
ser biały
2 Sztuki
jaja kurze całe
100 Gramów
cukier
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Szklanka
Olej roślinny
5 Łyżek
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser wymieszaj z jajami na gładką masę. Dodaj następnie cukier oraz mąkę i proszek do pieczenia. Powstała masa powinna być dosyć gęsta i będzie się kleić.
  2. Blat obsyp mąką. Za pomocą 2 łyżek porcjuj ciasto. Rękami oprószonymi mąką formuj małe pączki.
  3. Do garnka o grubym dnie wlej olej ( jeśli posiadasz frytownicę możesz jej użyć). Wrzucaj pączki na rozgrzany olej, o temperaturze 170 st. Smaż z obu stron przez kilka minut. Po usmażeniu nadziej powidłami za pomocą szprycy. Przed podaniem obsyp obficie cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Odwrócone babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry

Wytrawny omlet z płatkami Lubella Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wytrawny omlet z płatkami Lubella Corn Flakes

Naleśniki razowe z kakao

Przepis
Łatwy Do 15 min
Naleśniki razowe z kakao

Muffiny z orzechami

Przepis
Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Zapiekany ser

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekany ser

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!