Pączki serowe

maspexdigital
Pączki serowe

0

0 / 0

Przepis na smaczny i prosty deser. Pączki serowe to propozycja dla wszystkich łasuchów, którzy cenią sobie tradycyjne smaki. Do ich przygotowania posłużą produkty, które na pewno bez trudu znajdziesz w swojej kuchni. Mąka, jajka, cukier, soda, ser i powidła. Pączki serowe to idealna alternatywa, gdy chcesz zrobić coś na słodko “z niczego”

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. powidła śliwkowe łowicz

300 g mąka pszenna tortowa lubella

1 kostka ser biały

2 szt. jaja kurze całe

100 g cukier

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 szkl. olej roślinny

5 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Ser wymieszaj z jajami na gładką masę. Dodaj następnie cukier oraz mąkę i proszek do pieczenia. Powstała masa powinna być dosyć gęsta i będzie się kleić.

2

Blat obsyp mąką. Za pomocą 2 łyżek porcjuj ciasto. Rękami oprószonymi mąką formuj małe pączki.

3

Do garnka o grubym dnie wlej olej ( jeśli posiadasz frytownicę możesz jej użyć). Wrzucaj pączki na rozgrzany olej, o temperaturze 170 st. Smaż z obu stron przez kilka minut. Po usmażeniu nadziej powidłami za pomocą szprycy. Przed podaniem obsyp obficie cukrem pudrem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

819

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły