0

Składniki

4 Szczypty
Aromat śmietankowy
1 Litr
olej
2 Szklanki
mleko
4 Szklanki
mąka
2 Sztuki
jajko
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
ocet
4 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłego mleka z cukrem, dodać resztę mleka i rozmieszane widelcem jajka. Mleko powinno być ciepłe nie gorące. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać ciasto łyżką pod koniec dodać ocet i aromat, Wymieszać dokładnie i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość rozgrzać tłuszcz na głębszej patelni lub w szerokim rondlu i zmoczoną w wodzie łyżką nabierać ciasto, kłaść na tłuszcz i ponownie moczyć łyżkę w wodzie . Smażyć na brązowy kolor wyjmować na ręcznik papierowy by wchłonął nadmiar tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem, doskonale na kolację podane z mlekiem lub kakao.

Opis

Drożdżowe pączuchy puszyste jak poduchy :)

Podobne przepisy

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Śnieżki - pączki

Przepis
Trudny Do 3 godz
Śnieżki - pączki

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!