Owsianka z pieczonym jabłkiem, żurawiną i cynamonem

Kakao DecoMorreno
Owsianka z pieczonym jabłkiem, żurawiną i cynamonem

0

0 / 0

Owsianka z pieczonym jabłkiem, żurawiną i cynamonem to idealny wybór dla miłośników jesiennych smaków. Świetnie sprawdzi się na śniadanie i z pewnością doda energii na cały dzień. Połączenie płatków owsianych, orzechów, jabłka i żurawiny to także doskonałe źródło błonnika, witamin i minerałów, co z pewnością przypadnie do gustu osobom szukającym zdrowego i sycącego posiłku.

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. kakao decomorreno

5 łyżka płatki owsiane

1 szt. jabłko

500 ml mleko

30 g orzechy

1 szczyp. cynamon

1 łyżka cukier

40 g żurawina suszona

Przygotowanie


1

Do garnka wlej mleko i zagotuj.

2

Wrzuć płatki owsiane i gotuj około 5 minut, co jakiś czas mieszając.

3

Jabłko umyj, obierz i pokrój w kostkę.

4

Na suchą patelnię wsyp cukier i podsmaż jabłka do momentu, aż zmiękną, a cukier się rozpuści.

5

Pod koniec smażenia dodaj szczyptę cynamonu.

6

Owsiankę wymieszaj z jabłkami. Dodaj posiekane drobno ulubione orzechy i suszoną żurawinę.

7

Wierzch owsianki posyp kakao.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły