Owsianka z orzechami i powidłami

maspexdigital
Owsianka z orzechami i powidłami

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 szkl. płatki owsiane

1 szkl. woda

50 g orzechy

1 opak. jogurt naturalny

1 szczyp. sól

1 opak. powidła śliwkowe łowicz

Przygotowanie


Płatki owsiane zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu

Na suchej patelni prażymy orzechy przez kilka minut.

Do ugotowanej owsianki dodajemy łyżkę powideł, łyżkę jogurtu i posypujemy orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1224

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

201

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły