Owsianka z orzechami i powidłami

maspexdigital

Wartości odżywcze na porcję
Energia
1224
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
201
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 szkl. płatki owsiane
1 szkl. woda
50 g orzechy
1 opak. jogurt naturalny
1 szczyp. sól
1 opak. powidła śliwkowe łowicz
Przygotowanie
Płatki owsiane zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu
Na suchej patelni prażymy orzechy przez kilka minut.
Do ugotowanej owsianki dodajemy łyżkę powideł, łyżkę jogurtu i posypujemy orzechami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1224
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
201
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.