Owsianka z mango, chia i bananem

kontakt_1

Wartości odżywcze na porcję
Energia
1159
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
235
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4.5 / 4
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
300 mleko krowie lub roślinne
3 łyżka płatki owsiane
1 łyżka płatki jaglane
1 łyżka nasiona chia
1 szt. mango
1 szt. banan
1 łyżecz. miód
1 opak. sok tymbark 100% pomarańcza
Przygotowanie
Płatki owsiane oraz jaglane gotujemy na małym ogniu z mlekiem ok. 7-10 minut.
Dodajemy nasiona chia oraz opcjonalnie miód wg uznania.
Mango i banana obieramy, a następnie kroimy na plasterki.
Ugotowaną owsiankę przekładamy do miseczki, a na wierzchu układamy plasterki mango oraz kawałki banana.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1159
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
235
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.