Owsianka - przekładaniec
monika.szyndler1
Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.
0
0 / 0
Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
70 dek. płatki owsiane
1 szkl. woda
4 łyżka jogurt naturalny
2 łyżeczka dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
Przygotowanie
Płatki zalewamy w małym garnuszku zimną wodą. Jak tylko owsianka zacznie się gotować, zmniejszamy moc planika do małej i odliczamy 5-7 minut. Po tym czasie płatki owsiane wchłoną wodę, zmiękną i zgęstnieją.
Przestudzoną owsiankę wykładamy na dno naczynia. Przykrywamy ją jogurtem naturalnym.
Smarujemy cieniutką warstwę ulubionego dżemu owocowego.
Na wierzch układamy owoce.