Owsianka - przekładaniec
monika.szyndler1
Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1360
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
248
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
70 dag. płatki owsiane
1 szkl. woda
4 łyżka jogurt naturalny
2 łyżecz. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
Przygotowanie
Płatki zalewamy w małym garnuszku zimną wodą. Jak tylko owsianka zacznie się gotować, zmniejszamy moc planika do małej i odliczamy 5-7 minut. Po tym czasie płatki owsiane wchłoną wodę, zmiękną i zgęstnieją.
Przestudzoną owsiankę wykładamy na dno naczynia. Przykrywamy ją jogurtem naturalnym.
Smarujemy cieniutką warstwę ulubionego dżemu owocowego.
Na wierzch układamy owoce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1360
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
248
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.