Owsianka - przekładaniec

monika.szyndler1
Owsianka - przekładaniec

0

0 / 0

Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

70 dag. płatki owsiane

1 szkl. woda

4 łyżka jogurt naturalny

2 łyżecz. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

Przygotowanie


1

Płatki zalewamy w małym garnuszku zimną wodą. Jak tylko owsianka zacznie się gotować, zmniejszamy moc planika do małej i odliczamy 5-7 minut. Po tym czasie płatki owsiane wchłoną wodę, zmiękną i zgęstnieją.

2

Przestudzoną owsiankę wykładamy na dno naczynia. Przykrywamy ją jogurtem naturalnym.

3

Smarujemy cieniutką warstwę ulubionego dżemu owocowego.

4

Na wierzch układamy owoce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1360

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

248

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły