Owsianka - przekładaniec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monika.szyndler1
![Owsianka - przekładaniec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566813.jpeg&w=3840&q=75)
Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.
0
0 / 0
Owsiana to bardzo łatwy i szybki pomysł na pełnowartościowe i smaczne śniadanie. Ale żeby nie było nudno, my zrobiłyśmy ja w formie kolorowego przekładańca.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
70 dag. płatki owsiane
1 szkl. woda
4 łyżka jogurt naturalny
2 łyżecz. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
Przygotowanie
Płatki zalewamy w małym garnuszku zimną wodą. Jak tylko owsianka zacznie się gotować, zmniejszamy moc planika do małej i odliczamy 5-7 minut. Po tym czasie płatki owsiane wchłoną wodę, zmiękną i zgęstnieją.
Przestudzoną owsiankę wykładamy na dno naczynia. Przykrywamy ją jogurtem naturalnym.
Smarujemy cieniutką warstwę ulubionego dżemu owocowego.
Na wierzch układamy owoce.