Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

maspexdigital
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

3

5 / 3

Naleśniki w wersji amerykańskiej, czyli puszyste pankejki wykonane płatków owsianych z bananem i miodem uwieńczone wyśmienitym dżemem truskawkowym Łowicz to coś, czego właśnie dziś szukasz na dobre rozpoczęcie dnia. Przygotowanie owsianych pankejków z dżemem truskawkowym jest łatwe i szybkie. Wypróbuj nasz przepis!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

400 g płatki owsiane

1 szt. banan

1 szt. jaja l

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

400 mleko

1 łyżka miód

2 łyżka olej

1 łyżecz. sól

1 opak. dżem truskawkowy łowicz

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Odstaw na 10 minut.

2

Na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu piecz pankejki aż się zarumienią.

3

Podawaj z dżemem truskawkowym Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

925

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

152

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły