Owsiane mini omlety podwójnie figowe

maspexdigital
Owsiane mini omlety podwójnie figowe

Średnia 3 / 2

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 łyżka płatki owsiane

5 łyżka mleko

3 szt. jaja l

1 szczyp. sól

2 szt. figa

1 opak. dżem łowicz 100% z owoców figa

Przygotowanie


Mleko podgrzać a następnie namoczyć w nim płatki.

Zblendować całość z żółtkami i miąższem z jednej figi (druga zostaje do dekoracji).

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie przełożyć je do pozostałej masy i wymieszać.

Smażyć na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu.

Każdy omlet smarujemy dżemem Łowicz o smaku figowym i układamy placki jeden na drugim na wierzchu układamy świeżą figę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

921

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

137

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły