Owsiane kluski kładzione

m7
Owsiane kluski kładzione

0

0 / 0

Szybkie i zdrowe kluski. Wspaniały dodatek do drugich dań.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. płatki owsiane

2 szkl. mleko

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka lubella

1 łyżka zielenina

1 łyżka sól

2 łyżka masło

2 łyżka parmezan

2 dek. masło

Przygotowanie


1

Zagotować mleko z masłem, posolić do smaku.

2

Wsypać płatki owsiane i, mieszając, gotować, aż się rozkleją.

3

Przełożyć je do miseczki, przestudzić i do jeszcze ciepłych dodać jaka, mąkę i zieleninę, wyrobić.

4

Kłaść łyżką kluski do delikatnie wrzącej, osolonej wody.

5

Ggotować 3-4 minuty odkryte, a potem przykryć garnek i gotować jeszcze 2 minuty na małym ogniu.

6

Odcedzić, polać masłem i oprószyć parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły