Owsiane kluski kładzione
m7
0
0 / 0
Szybkie i zdrowe kluski. Wspaniały dodatek do drugich dań.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. płatki owsiane
2 szkl. mleko
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka lubella
1 łyżka zielenina
1 łyżka sól
2 łyżka masło
2 łyżka parmezan
2 dek. masło
Przygotowanie
1
Zagotować mleko z masłem, posolić do smaku.
2
Wsypać płatki owsiane i, mieszając, gotować, aż się rozkleją.
3
Przełożyć je do miseczki, przestudzić i do jeszcze ciepłych dodać jaka, mąkę i zieleninę, wyrobić.
4
Kłaść łyżką kluski do delikatnie wrzącej, osolonej wody.
5
Ggotować 3-4 minuty odkryte, a potem przykryć garnek i gotować jeszcze 2 minuty na małym ogniu.
6
Odcedzić, polać masłem i oprószyć parmezanem.