0

Składniki

2 Łyżki
2 Szklanki
Płatki owsiane
2 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
Zielenina
1 Łyżka
sól
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
parmezan
2 Dekagramy
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować mleko z masłem, posolić do smaku.
  2. Wsypać płatki owsiane i, mieszając, gotować, aż się rozkleją.
  3. Przełożyć je do miseczki, przestudzić i do jeszcze ciepłych dodać jaka, mąkę i zieleninę, wyrobić.
  4. Kłaść łyżką kluski do delikatnie wrzącej, osolonej wody.
  5. Ggotować 3-4 minuty odkryte, a potem przykryć garnek i gotować jeszcze 2 minuty na małym ogniu.
  6. Odcedzić, polać masłem i oprószyć parmezanem.

Opis

Szybkie i zdrowe kluski. Wspaniały dodatek do drugich dań.

Podobne przepisy

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki z kapustą i serem korycińskim

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Przepis
Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Makaron wiosenny

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Pióra z szynką i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!