Owsiane kluski kładzione

m7
Owsiane kluski kładzione

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybkie i zdrowe kluski. Wspaniały dodatek do drugich dań.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. płatki owsiane

2 szkl. mleko

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka lubella

1 łyżka zielenina

1 łyżka sól

2 łyżka masło

2 łyżka parmezan

2 dag. masło

Przygotowanie


Zagotować mleko z masłem, posolić do smaku.

Wsypać płatki owsiane i, mieszając, gotować, aż się rozkleją.

Przełożyć je do miseczki, przestudzić i do jeszcze ciepłych dodać jaka, mąkę i zieleninę, wyrobić.

Kłaść łyżką kluski do delikatnie wrzącej, osolonej wody.

Ggotować 3-4 minuty odkryte, a potem przykryć garnek i gotować jeszcze 2 minuty na małym ogniu.

Odcedzić, polać masłem i oprószyć parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

451

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły