Owsiane kluski kładzione
m7
Szybkie i zdrowe kluski. Wspaniały dodatek do drugich dań.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
451
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i zdrowe kluski. Wspaniały dodatek do drugich dań.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. płatki owsiane
2 szkl. mleko
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka lubella
1 łyżka zielenina
1 łyżka sól
2 łyżka masło
2 łyżka parmezan
2 dag. masło
Przygotowanie
Zagotować mleko z masłem, posolić do smaku.
Wsypać płatki owsiane i, mieszając, gotować, aż się rozkleją.
Przełożyć je do miseczki, przestudzić i do jeszcze ciepłych dodać jaka, mąkę i zieleninę, wyrobić.
Kłaść łyżką kluski do delikatnie wrzącej, osolonej wody.
Ggotować 3-4 minuty odkryte, a potem przykryć garnek i gotować jeszcze 2 minuty na małym ogniu.
Odcedzić, polać masłem i oprószyć parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
451
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.