Owsiane ciasto ze śliwkami bez cukru

decomorreno
Owsiane ciasto ze śliwkami bez cukru

0

0 / 0

Zdrowa, aromatyczna tarta owsiana, to idealna wersja dla osób na diecie bezglutenowej. Dodatek śliwek sprawa, że ciasto pachnie jesienią! Możesz do tego przepisu użyć owoców które masz właśnie pod ręką.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

220 g mąka owsiana bezglutenowa

20 g kakao decomorreno

2 łyżka ksylitol

1 szcz. sól

60 olej kokosowy

4 łyżka ciepła woda

35 dek. śliwki

Przygotowanie


1

Przygotuj formę do pieczenia o średnicy 21 cm. Mąkę, kakao, ksylitol oraz szczyptę soli wymieszaj w misce.

2

Dodaj roztopiony olej kokosowy i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Ciasto nie powinno przywierać do palców, powinno łatwo wypełnić formę. Część ciasta pozostaw, aby wyłożyć ciasto na śliwki.

3

Ciasto włóż do piekarka na 16 minut w 180°C. W tym czasie śliwki przekrój na pół i wyjmij pestki. Wyłóż je na spód owsiany. Pokrusz pozostałą cześć ciasta.

4

Piecz przez około 30 minut w 180°C. Przed podaniem możesz posypać ksylitolem w pudrze.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły