1

Składniki

2 Szklanki
Płatki owsiane
2 Łyżki
Siemie lniane
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
4 Łyżki
pestki słonecznika
4 Łyżki
Żurawina
3 Łyżki
wiórki kokosowe
0.5 Szklanki
miód
3 Łyżki
Olej kokosowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wsypujemy płatki owsiane, orzechy, pestki słonecznika. Prażymy przez 10 min. Składniki wsypujemy do dużej miski.
  2. W małym rondelku umieszczamy miód, olej i masło orzechowe. Podgrzewamy do połączenia składników. Nie doprowadzamy do wrzenia
  3. Do miski z płatkami dodajemy pozostałe składniki oraz rozpuszczone tłuszcze. Dokładnie mieszamy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Równo rozprowadzamy i bardzo mocno dociskamy.
  4. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni C, wstawiamy batoniki i pieczemy ok 25 min do lekkiego zbrązowienia.
  5. Studzimy, a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Batoniki będą się lepiej kroiły i nie będą się kruszyły. SMACZNEGO!!!

Podobne przepisy

Pieczona owsianka z orzechami i dżemem wiśniowym 100% z owoc...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona owsianka z orzechami i dżemem wiśniowym 100% z owoców Extra Gładki

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Domowa granola z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowa granola z miodem i orzechami

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Chlebek wieloziarnisty

Przepis
Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

OMLET Z OWOCAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
OMLET Z OWOCAMI

Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ketchupem

Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!