3

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.33 Szklanki
masło
0.25 Szklanki
miód
0.5 Szklanki
Cukier brązowy
2 Szklanki
Błyskawiczne płatki owsiane
0.5 Szklanki
Suszone owoce (morele oraz żurawina)
0.5 Szklanki
nasiona/orzechy (słonecznik, sezam, pestki dyni)
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W małym garnku podgrzewamy masło, miód, cukier oraz kakao.
  2. W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki – płatki, pokrojone drobno suszone owoce oraz nasiona.
  3. Do suchych składników dodajemy masę kakaową – masa gdy wystyga zaczyna tężeć, dlatego dodajemy ją gdy jest jeszcze ciepła i plastyczna. Ręcznie łączymy wszystkie składniki.
  4. Blaszkę o wymiarach 24x20 cm wykładamy papierem i wypełniamy ciastem.
  5. Schładzamy w lodówce przez 1h.
  6. Po schłodzeniu ciasto kroimy na batoniki.
  7. Możemy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu przez klika dni.

Podobne przepisy

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Przepis
Średni Do 40 min
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Kakaowy Shake

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Pożywne batony śniadaniowe z kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pożywne batony śniadaniowe z kakao

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Budyń z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Budyń z miodem i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!