Owocowy Mix
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Owocowy Mix](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2060-1702057605896.jpeg&w=3840&q=75)
Pianka,owoce,galaretka same cudne rzeczy
0
0 / 0
Pianka,owoce,galaretka same cudne rzeczy
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 l śmietana
4 szt. jajko
2 szt. galaretka wiśniowa
3 szt. galaretka agrestowa
4 łyżka cukier
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka mąka ziemniaczana
20 dag. cukier puder
80 dag. brzoskwinia w syropie
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż do otrzymania kremowej puszystej masy.
Dodać żółtka i delikatnie wymieszać.
Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Masa:
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Pod koniec ubijania wlewamy schłodzoną galaretkę rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami (najlepiej z puszki).
Masę wlewamy na upieczony biszkopt układamy winogron i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Potem zalewamy galaretką o smaku agrestowym przygotowaną według przepisu na opakowaniu i ponownie schładzamy w lodówce.
Temperatura pieczenia biszkoptu: 180C
Czas pieczenia: 20-30 minut