Example thumb
9

Składniki

400 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
400 Gramów
Porzeczki czarne mrożone
150 Gramów
cukier
100 Gramów
cukier puder
200 Mililitrów
Śmietanka 36%
100 Gramów
serek mascarpone
30 Gramów
czekolada gorzka
0.3 Szklanki
mięta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cukier wsypujemy do rondla, dodajemy porzeczkę i gotujemy, aż powstanie gęsty sos, uważając by się nie przypalił.
  3. Mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem ubijamy przy pomocy miksera, aby powstał gęsty krem.
  4. Makaron polewamy sosem porzeczkowym i na każdej porcji robimy kulkę (łyżką do lodów) z kremu.
  5. Całość posypujemy tartą czekoladą i dekorujemy miętą.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!