Owocowy deser z mascarpone i czekoladą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Owocowy deser z mascarpone i czekoladą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660652.jpeg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na małe, słodkie co-nieco? Przygotuj owocowy deser na bazie makaronu z kremem mascarpone i czekoladą. Makaron polej domowej roboty sosem porzeczkowym, przyozdób kuleczką kremu i posyp wiórkami czekoladowymi. Smacznego!
9
0 / 0
Masz ochotę na małe, słodkie co-nieco? Przygotuj owocowy deser na bazie makaronu z kremem mascarpone i czekoladą. Makaron polej domowej roboty sosem porzeczkowym, przyozdób kuleczką kremu i posyp wiórkami czekoladowymi. Smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pappardelle
400 g porzeczki czarne mrożone
150 g cukier
100 g cukier puder
200 śmietanka 36%
100 g serek mascarpone
30 g czekolada gorzka
0.30 szkl. mięta
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukier wsypujemy do rondla, dodajemy porzeczkę i gotujemy, aż powstanie gęsty sos, uważając by się nie przypalił.
Mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem ubijamy przy pomocy miksera, aby powstał gęsty krem.
Makaron polewamy sosem porzeczkowym i na każdej porcji robimy kulkę (łyżką do lodów) z kremu.
Całość posypujemy tartą czekoladą i dekorujemy miętą.