Owocowe deserki z galaretką i kremem czekoladowym

decomorreno
Owocowe deserki z galaretką i kremem czekoladowym

0

5 / 1

Zaskocz swych gości pysznym deserem w pucharku o niezwykle intrygującym i różnorodnym wnętrzu! Postaw na czekoladową wielowymiarową wariację, powstałą na bazie 3 warstw kremu oraz galaretki z dodatkiem owocu granatu. Do prostego przygotowania i maksymalnie przyjemnego smakowania! :)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

400 mleko skondensowane

400 śmietanka 36%

40 g kakao decomorreno

3 łyżecz. żelatyna

1 szt. przezroczysta galaretka

1 szt. granat

Przygotowanie


1

Galaretkę wymieszaj z 400 ml zagotowanej wody i odstaw do wystygnięcia. Obierz owoc granatu. Żelatynę zalej 40 ml wody, odstaw aż napęcznieje.

2

Śmietankę oraz mleko skondensowane podgrzewaj na małej mocy kuchenki. Gdy będzie gorąca, zdejmij z kuchenki, dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj.

3

Podziel masę na 3 części, dwie większe i jedną mniejszą. Do jednej z nich dodaj kakao. Drugą większą pozostaw białą. Do trzeciej najmniejszej dodaj sok wyciśnięty z granatu (około 60 ml), aż uzyskasz ładny różowy kolor.

4

Wlewaj stopniowo do szklanek, ułożonych skośnie, tworząc kolejne warstwy. Schładzaj w lodówce, po każdej kolejnej warstwie. Możesz dowolnie zmieniać kąt szklanki tworząc własne niepowtarzalne wzory. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1022

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

96

gram

Tłuszcze

62

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły