Owocowe deserki z galaretką i kremem czekoladowym
decomorreno
0
5 / 1
Zaskocz swych gości pysznym deserem w pucharku o niezwykle intrygującym i różnorodnym wnętrzu! Postaw na czekoladową wielowymiarową wariację, powstałą na bazie 3 warstw kremu oraz galaretki z dodatkiem owocu granatu. Do prostego przygotowania i maksymalnie przyjemnego smakowania! :)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
400 mleko skondensowane
400 śmietanka 36%
40 g kakao decomorreno
3 łyżeczka żelatyna
1 szt. przezroczysta galaretka
1 szt. granat
Przygotowanie
Galaretkę wymieszaj z 400 ml zagotowanej wody i odstaw do wystygnięcia. Obierz owoc granatu. Żelatynę zalej 40 ml wody, odstaw aż napęcznieje.
Śmietankę oraz mleko skondensowane podgrzewaj na małej mocy kuchenki. Gdy będzie gorąca, zdejmij z kuchenki, dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj.
Podziel masę na 3 części, dwie większe i jedną mniejszą. Do jednej z nich dodaj kakao. Drugą większą pozostaw białą. Do trzeciej najmniejszej dodaj sok wyciśnięty z granatu (około 60 ml), aż uzyskasz ładny różowy kolor.
Wlewaj stopniowo do szklanek, ułożonych skośnie, tworząc kolejne warstwy. Schładzaj w lodówce, po każdej kolejnej warstwie. Możesz dowolnie zmieniać kąt szklanki tworząc własne niepowtarzalne wzory. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza