0

Składniki

1 Łyżeczka
ŻELATYNA
1 Sztuka
banan
2 Sztuki
Mandarynki
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
35 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Owoce należy umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w ćwiartki, banana w plasterki, mandarynki podzielić na cząstki, jabłko obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
  2. Galaretkę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić i odstawić do spęcznienia.
  3. Owoce ułożyć w pucharkach, zalać galaretką wymieszaną z żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
  4. Deser można po stężeniu wyjąć z pucharków odwracając je do góry dnem i podawać na talerzykach.

Opis

Letni deser z owocami.

Podobne przepisy

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Przepis
Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Lody kakaowe na patyku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Lody kakaowe na patyku

Miska śniadaniowa czekoladowo-owocowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Miska śniadaniowa czekoladowo-owocowa

Sernik kiwi bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sernik kiwi bez pieczenia

Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!