Owocowa galaretka

m7
Owocowa galaretka

0

0 / 0

Letni deser z owocami.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. żelatyna

1 szt. banan

2 szt. mandarynki

1 szt. galaretka agrestowa

35 dag. truskawki

Przygotowanie


1

Owoce należy umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w ćwiartki, banana w plasterki, mandarynki podzielić na cząstki, jabłko obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.

2

Galaretkę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić i odstawić do spęcznienia.

3

Owoce ułożyć w pucharkach, zalać galaretką wymieszaną z żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

4

Deser można po stężeniu wyjąć z pucharków odwracając je do góry dnem i podawać na talerzykach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

139

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły