Owoce w Czekoladzie
decomorreno
0
0 / 0
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
70 g kakao decomorreno
130 g olej kokosowy
40 g mleko w proszku
120 g cukier puder
3 pęcz. banan
3 szt. kiwi
0.50 szkl. orzechy włoskie
0.50 szkl. płatki migdałowe
0.50 szkl. sezam
0.50 szkl. kolorowa posypka
Przygotowanie
Orzechy oraz migdały pokrój na drobne kawałki.
Olej przełóż do garnka i rozpuść na najmniejszej mocy kuchenki.
Kakao, cukier puder oraz mleko w proszku przesiej przez sitko do miski.
Wymieszaj dokładnie, następnie dodaj rozpuszczony olej. Na początku czekolada będzie dosyć rzadka.
Odstaw ją na bok i przygotuj owoce.
Obierz je ze skórek, podziel na część.
Mandarynki podziel na cząsteczki, banany pokrój na pół (aby nie ściemniały możesz skropić je sokiem z cytryny) i nadziej na długie wykałaczki, kiwi pokrój w grube plastry i nadziej na wykałaczki lub patyczki do lodów.
Owoce do czasu obtoczenia w czekoladzie przechowuj w lodówce, dzięki temu czekolada szybciej stężeje i będzie miała ładniejszy kształt.
Gdy czekolada zacznie lekko gęstnieć możesz przystąpić to pokrywania nią owoców.
Każdy z nich zamaczaj w całości lub częściowo w czekoladzie, pozwól by nadmiar czekolady ściekł.
Następnie posypuj czekoladę ulubionymi posypkami. Przełóż na talerz lub sylikonową powierzchnię i przechowuj w lodówce do czasu spożycia w szczelnie zamkniętym pojemniku.