Owoce w Czekoladzie

decomorreno
Owoce w Czekoladzie

0

0 / 0

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

70 g kakao decomorreno

130 g olej kokosowy

40 g mleko w proszku

120 g cukier puder

3 pęcz. banan

3 szt. kiwi

0.50 szkl. orzechy włoskie

0.50 szkl. płatki migdałowe

0.50 szkl. sezam

0.50 szkl. kolorowa posypka

Przygotowanie


1

Orzechy oraz migdały pokrój na drobne kawałki.

2

Olej przełóż do garnka i rozpuść na najmniejszej mocy kuchenki.

3

Kakao, cukier puder oraz mleko w proszku przesiej przez sitko do miski.

4

Wymieszaj dokładnie, następnie dodaj rozpuszczony olej. Na początku czekolada będzie dosyć rzadka.

5

Odstaw ją na bok i przygotuj owoce.

6

Obierz je ze skórek, podziel na część.

7

Mandarynki podziel na cząsteczki, banany pokrój na pół (aby nie ściemniały możesz skropić je sokiem z cytryny) i nadziej na długie wykałaczki, kiwi pokrój w grube plastry i nadziej na wykałaczki lub patyczki do lodów.

8

Owoce do czasu obtoczenia w czekoladzie przechowuj w lodówce, dzięki temu czekolada szybciej stężeje i będzie miała ładniejszy kształt.

9

Gdy czekolada zacznie lekko gęstnieć możesz przystąpić to pokrywania nią owoców.

10

Każdy z nich zamaczaj w całości lub częściowo w czekoladzie, pozwól by nadmiar czekolady ściekł.

11

Następnie posypuj czekoladę ulubionymi posypkami. Przełóż na talerz lub sylikonową powierzchnię i przechowuj w lodówce do czasu spożycia w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły