Owoce morza ze szpinakiem

m7
Owoce morza ze szpinakiem

0

3 / 1

Owoce morza ze szpinakiem to świetna opcja na kolację dla wszystkich fanów owoców morza.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g owoce morza

200 g szpinak

1 szt. por

3 szt. czosnek

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Owoce morza rozmrozić i odsączyć z wody. Podsmażyć je na oliwie, tak aby wyparować z nich wodę. Doprawić solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami (np. mieszanką ziołową do ryb lub oregano z bazylią).

2

Szpinak (koniecznie w liściach!) rozmrozić (może być świeży).

3

Na osobnej patelni, na oliwie podsmażyć pora i rozdrobniony czosnek. Dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem i oregano i podsmażać około 15 minut.

4

Środek talerza wyłożyć szpinakiem, zaś naokoło wyłożyć owoce morza. Podawać z białym winem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

437

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły