Owoce morza ze szpinakiem
m7
Owoce morza ze szpinakiem to świetna opcja na kolację dla wszystkich fanów owoców morza.
0
3 / 1
Owoce morza ze szpinakiem to świetna opcja na kolację dla wszystkich fanów owoców morza.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g owoce morza
200 g szpinak
1 szt. por
3 szt. czosnek
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Owoce morza rozmrozić i odsączyć z wody. Podsmażyć je na oliwie, tak aby wyparować z nich wodę. Doprawić solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami (np. mieszanką ziołową do ryb lub oregano z bazylią).
Szpinak (koniecznie w liściach!) rozmrozić (może być świeży).
Na osobnej patelni, na oliwie podsmażyć pora i rozdrobniony czosnek. Dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem i oregano i podsmażać około 15 minut.
Środek talerza wyłożyć szpinakiem, zaś naokoło wyłożyć owoce morza. Podawać z białym winem.