Owoce morza ze szpinakiem
m7
Owoce morza ze szpinakiem to świetna opcja na kolację dla wszystkich fanów owoców morza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
437
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
Owoce morza ze szpinakiem to świetna opcja na kolację dla wszystkich fanów owoców morza.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g owoce morza
200 g szpinak
1 szt. por
3 szt. czosnek
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Owoce morza rozmrozić i odsączyć z wody. Podsmażyć je na oliwie, tak aby wyparować z nich wodę. Doprawić solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami (np. mieszanką ziołową do ryb lub oregano z bazylią).
Szpinak (koniecznie w liściach!) rozmrozić (może być świeży).
Na osobnej patelni, na oliwie podsmażyć pora i rozdrobniony czosnek. Dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem i oregano i podsmażać około 15 minut.
Środek talerza wyłożyć szpinakiem, zaś naokoło wyłożyć owoce morza. Podawać z białym winem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
437
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.