0

Składniki

0.5 Kilograma
Owoce morza
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
Czerwona pasta tajska
2 Łyżeczki
Zielona pasta tajska
1 Kostka
bulion warzywny
1 Szklanka
ryż biały
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Mleczko kokosowe
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż opłukać i ugotować w osolnym wrzątku.
  2. cebulę i czosnek posiekać - zeszklić na oleju.
  3. dodać pasty tajskie i chwilę podsmażać.
  4. na patelnię wrzucić zamrożone owoce morza.
  5. w wodzie uzyskanej na patelni (z rozmrażających się owoców morza) rozpuścić kostkę rosołową i chwilę dusić całość.
  6. wlać mleczko kokosowe i dodać ugotowany ryż.
  7. podawać ciepłe ze schłodzonym białym, półwytrawnym winem.

Opis

Risotto z owocami morza o pikantnym smaku i kokosowym aromacie. Potrawa prosta, ale mająca spory potencjał - robi wrażenie na gościach i doskonale komponuje się ze schłodzonym białym winem!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!