0

Składniki

0.5 Kilograma
Owoce morza
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
Czerwona pasta tajska
2 Łyżeczki
Zielona pasta tajska
1 Kostka
bulion warzywny
1 Szklanka
ryż biały
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Mleczko kokosowe
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż opłukać i ugotować w osolnym wrzątku.
  2. cebulę i czosnek posiekać - zeszklić na oleju.
  3. dodać pasty tajskie i chwilę podsmażać.
  4. na patelnię wrzucić zamrożone owoce morza.
  5. w wodzie uzyskanej na patelni (z rozmrażających się owoców morza) rozpuścić kostkę rosołową i chwilę dusić całość.
  6. wlać mleczko kokosowe i dodać ugotowany ryż.
  7. podawać ciepłe ze schłodzonym białym, półwytrawnym winem.

Opis

Risotto z owocami morza o pikantnym smaku i kokosowym aromacie. Potrawa prosta, ale mająca spory potencjał - robi wrażenie na gościach i doskonale komponuje się ze schłodzonym białym winem!

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Makaron pióra z brokułami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pióra z brokułami

Spaghetti z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z warzywami

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!