0

Składniki

0.5 Kilograma
Owoce morza
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
Czerwona pasta tajska
2 Łyżeczki
Zielona pasta tajska
1 Kostka
bulion warzywny
1 Szklanka
ryż biały
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Mleczko kokosowe
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż opłukać i ugotować w osolnym wrzątku.
  2. cebulę i czosnek posiekać - zeszklić na oleju.
  3. dodać pasty tajskie i chwilę podsmażać.
  4. na patelnię wrzucić zamrożone owoce morza.
  5. w wodzie uzyskanej na patelni (z rozmrażających się owoców morza) rozpuścić kostkę rosołową i chwilę dusić całość.
  6. wlać mleczko kokosowe i dodać ugotowany ryż.
  7. podawać ciepłe ze schłodzonym białym, półwytrawnym winem.

Opis

Risotto z owocami morza o pikantnym smaku i kokosowym aromacie. Potrawa prosta, ale mająca spory potencjał - robi wrażenie na gościach i doskonale komponuje się ze schłodzonym białym winem!

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!