Owoce morza z ryżem

m7
Owoce morza z ryżem

0

0 / 0

Risotto z owocami morza o pikantnym smaku i kokosowym aromacie. Potrawa prosta, ale mająca spory potencjał - robi wrażenie na gościach i doskonale komponuje się ze schłodzonym białym winem!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg owoce morza

1 szczyp. sól

2 łyżecz. czerwona pasta tajska

2 łyżecz. zielona pasta tajska

1 kostka bulion warzywny

1 szkl. ryż biały

2 szt. cebula

3 szt. czosnek

1 szt. mleczko kokosowe

2 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Ryż opłukać i ugotować w osolonym wrzątku.

2

Cebulę i czosnek posiekać - zeszklić na oleju.

3

Dodać pasty tajskie i chwilę podsmażać.

4

Na patelnię wrzucić zamrożone owoce morza.

5

W wodzie uzyskanej na patelni (z rozmrażających się owoców morza) rozpuścić kostkę rosołową i chwilę dusić całość.

6

Wlać mleczko kokosowe i dodać ugotowany ryż.

7

Podawać ciepłe ze schłodzonym białym, półwytrawnym winem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

644

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły