Ostrygowa panga

m7
Ostrygowa panga

0

0 / 0

Panga na ostrygowo

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 olej

1 kg panga

1 łyżecz. sól

200 g mąka pszenna tortowa

3 łyżka sos ostrygowy

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

0.50 łyżecz. pieprz kolorowy

Przygotowanie


1

Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.

2

Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.

3

Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.

4

Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.

5

Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły