Ostrygowa panga
m7
Panga na ostrygowo
Wartości odżywcze na porcję
Energia
630
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Panga na ostrygowo
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
150 olej
1 kg panga
1 łyżecz. sól
200 g mąka pszenna tortowa
3 łyżka sos ostrygowy
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
Przygotowanie
Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.
Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.
Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
630
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.