Ostrygowa panga

m7
Ostrygowa panga

Średnia 0 / 0

Oceń!

Panga na ostrygowo

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 olej

1 kg panga

1 łyżecz. sól

200 g mąka pszenna tortowa

3 łyżka sos ostrygowy

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

0.50 łyżecz. pieprz kolorowy

Przygotowanie


Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.

Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.

Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.

Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.

Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

630

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły