Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili
kontakt_2
Masz ochotę na coś naprawdę ostrego? Przygotuj się na zdrowo ketchupowy sos według receptury Pani Pikantnej! Uważaj, nie bez powodu nazwaliśmy go S.O.S! To pikanteria, która być może już dziś zagości na Twoim talerzu, co Ty na to? Lubisz takie wyzwania? ;-)
0
0 / 0
Masz ochotę na coś naprawdę ostrego? Przygotuj się na zdrowo ketchupowy sos według receptury Pani Pikantnej! Uważaj, nie bez powodu nazwaliśmy go S.O.S! To pikanteria, która być może już dziś zagości na Twoim talerzu, co Ty na to? Lubisz takie wyzwania? ;-)
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. papryczka chili
1 szt. cebula
1 łyżecz. sos sojowy
1 łyżecz. ocet balsamiczny
4 szt. ząbek czosnku
2 łyżka sok z cytryny
1 łyżka miód
2 szczyp. sól, pieprz
6 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Papryczki oczyść z nasion i pokrój w drobną kosteczkę. Równie drobno skrój cebulę.
Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i 2 łyżki soku z cytryny. Przypraw szczyptą soli i pieprzu. Dodaj sos sojowy i ocet balsamiczny.
Wszystkie składniki wrzuć do garnka i dodaj 6 łyżek ketchupu Kotlin z piekła rodem i łyżkę miodu. Podgrzewaj aż do zagotowania, ciągle mieszając.
Gotowy sos przelej do odpowiedniego naczynia i poczekaj, aż ostygnie. Przechowuj w lodówce.